dimarts, 15 de juny del 2010

L´Associació de Petits Accionistes del Girona exigeix la dimissió de Josep Gusó


Francesc Rebled acusa el president de "servir-se del club", tem que el deute pugi als 4 milions d'euros i entén que
la marxa del màxim accionista i l'entrada del grup d'empresaris interessats a controlar la SAE és l'única solució viable

GIRONA | JORDI ROURA
L'Associació de Petits Accionistes del Girona va exigir ahir la "dimissió irrevocable" del president de la SAE i màxim accionista, Josep Gusó, en entendre que no està capacitat per treure l'entitat de la crisi econòmica que pateix des de fa mesos. El president de l'Associació, Francesc Rebled, es va mostrar molt crític amb Gusó, a qui va acusar de "servir-se del club", i es va mostrar convençut que l'única sortida a l'actual situació és la marxa de Gusó i dels seus col•laboradors en el Consell d'Administració.
Que al Girona alguna cosa es mou és evident des de la setmana passada. A banda de l'interès d'un grup d'empresaris per entrar en el club, un altre factor a tenir en compte és l'evident divorci entre Josep Gusó i el segon màxim accionista i vicepresident econòmic, Josep Rofes, malgrat que des del Consell sempre s'ha defensat el contrari. L'advocat barceloní ha estat l'encarregat de negociar amb Hisenda l'aixecament de l'embargament que ha tingut el club ofegat des del març, i en les darreres setmanes ha actuat com a autèntic cap visible de l'entitat. Rofes, a més, també ha tingut contactes amb el grup d'empresaris que té com a portaveu l'exvicepresident institucional Jordi Miró.
A primers de juny el Girona continua sense fer front als deutes amb la plantilla i davant d'aquesta situació els Petits Accionistes han dit prou. "Cal un canvi urgent de president i de membres del Consell", va assenyalar Rebled, que tem que el deute real del club pugi fins als 4 milions d'euros. Per Rebled ja no només es tracta de la mala gestió que s'ha fet, sinó de la "desafecció" que aquesta ha provocat entre l'afició. La prova, per a ell, va ser la pobríssima entrada del partit contra el Recreativo, fet que porta el representant dels accionistes minoritaris a pensar que "si no hi ha un cop de timó, la propera temporada es perdran molts abonats".
Ni Josep Gusó ni cap membre del Consell d'Administració va parlar ahir. Dissabte, després del partit contra el Las Palmas, el portaveu Josep Sierra va assegurar que Gusó, d'entrada, no tenia disposició de vendre, però que escoltaria als empresaris que volien rellevar-lo. Ahir, per si no n'hi hagués hagut prou amb les contundents manifestacions de Rebled, Catalunya Ràdio va revelar que Gusó ja hauria firmat una carta de renúncia al càrrec amb data del 20 de juny, forçat per altres consellers. Segons fonts del club, l'empresari ho va negar.