dimarts, 15 de juny del 2010

Els petits accionistes confien fer al juny la junta general extraordinària


Amb els problemes econòmics del Girona en un primeríssim pla, l'Associació de Petits Accionistes del Girona FC SAE va fer ahir al vespre una demostració d'energia, seriositat i contundència. L'associació, que va fer pública la seva nova denominació (Apagifc), va reunir en la seva primera reunió informativa, a l'edifici Mercadal de la Fundació UdG, més de 70 persones, xifra superior a la de la primera junta general d'accionistes del club. «Gusó va fer una crida durant la venda d'accions als petits accionistes perquè els títols estiguessin repartits. Doncs ja som aquí. Ara, exercirem els nostres drets», va pronunciar el president de l'Apagifc, Francesc Rebled.
Amb la presència del notari Josep Maria Estropà, l'associació va anar recollint suport per exigir al consell la convocatòria d'una junta. «Ja tenim el cinc per cent necessari, però en volem més», va dir Rebled, que va anunciar que dilluns faran la petició formal al consell, que té un marge d'un mes per convocar-la. La junta, per tant, se celebrarà a principi de juny.
La convocatòria d'una junta, però, no és l'objectiu únic de l'associació, que s'afiliarà a la federació estatal. «És un acte d'absoluta normalitat», va reiterar el president. La idea és fiscalitzar el consell, però sense cap ànim d'entrar-hi. «No som oposició», va deixar clar. Un dels drets que tindrà l'associació és demanar una auditoria externa. «No ho descartem en cap moment.»
Davant un auditori que en va sortir convençut (hi va haver força aplaudiments), els missatges dels membres de l'associació van ser clars i contundents. Rebled, que va qualificar de patètica la gestió econòmica, no pot entendre que un embargament d'1 milió d'euros col•lapsi el club «després d'haver entrat 3,2 milions a la caixa i amb 4 més d'ingressos directes». «Temem que el d'Hisenda no sigui l'únic problema», va sentenciar.
Volen fiscalitzar el consell i no descarten demanar una auditoria externa

PUNTS DE LA FUTURA JUNTA GENERAL
1. Situació real:
Saber la realitat econòmica del club i el pla de viabilitat que hi ha per respondre al passiu
2. Els màxims accionistes.
Clarificar qui són. «N'hi ha dos que van aportar 1 milió d'euros i ja no hi són», va dir Rebled.
3. El desemborsament.
«Com es van desemborsar els 3,2 milions d'euros del capital social?»
4. La plantilla.
Concretar la situació d'impagament als jugadors i la previsió de pagaments que hi ha.
5. Precs i preguntes.
Preocupació per l'equip entre els assistents
La reunió va tenir torn de precs i preguntes, en què van quedar clars el suport a l'associació i la preocupació per la situació econòmica del club. Entre els que van parlar hi havia Miquel Mascort: «És important que la gent s'animi i és bàsic saber com s'ha desenvolupat el capital, si tots hem pagat o no les accions.» Molts assistents consideren fonamental solucionar els impagaments a la plantilla. L'exvicepresident Jordi Miró va ser un dels més de 70 accionistes presents a la reunió.